LTC bygger plattformar

November 14th, 2015 by

De temadagar, seminarier och konferenser som arrangerades inom ramen för Framtidens trähusfabrik rönte stort intresse fån hela trähussverige. Intresset från trähusbranschen spred sig som ringar på vattnet och lockade efter hand även andra företag med intresse för trä, trähus, virkeskvalitet och produktion i fabrik.

Vår strävan med att få till konkreta aktiviteter till nytta för trähusföretagen och hitta goda exempel på samverkan mellan näringsliv och akademi blev i och med Framtidens trähusfabrik belönat med framgångar. Det belönades även med viss uppmärksamhet av finansiärer och beslutsfattare. De erfanheter som gjordes då har jag tagit med mig in i arbetet med LTC.

Genom Linnéuniversitetets arbete med LTC har förnyade och nya kontakter skapats med företag i Linnéregionen och ett av dessa är Yaskawa Nordic i Torsås som uttrycker ett starkt önskemål att arbeta tätt samman med ”sitt” universitet. Yaskawas motto är att automatisera världen.  Man ser nyttan med nära relation till studenter, forskare och övriga resurser.

En forskargrupp på Institutionen för Skog och trä har genom en gemensam ansökan mellan ett företag som jobbar med skiktlimning/formpressning av fanerade produkter, Yaskawa och Linnéuniversitetet beviljats finansiering av KK-Stiftelsen. Ett stort grattis!! Glädjande och roligt.

LTC har under det senaste året mer påtagligt gått in i en fas där önskemål och frågeställningar från företagen omsättas i FoU-projekt med forskare, företag och externa finansiärer i samverkan. För tydlighetens skull kommer fortsatta sådana gemensamma FoU-aktiviteter att inordnas i de FoU-plattformar som LTC har etablerat. I och med detta KK-finansierade projekt bygger Lnu/LTC vidare på våra FoU-plattformar.

Denna dag innebär också att man stannar upp och skickar en tanke till de som drabbats av det fruktansvärda våld och vansinnesdåd som Frankrike och Paris har utsatts för.

Tags: , , , , , ,