“Nu är det jul igen”

December 20th, 2011 by

Fick en tidig julklapp i år i form av ett stipendium från Frans och Carl Kempes Minnesstiftelse 1984. Fick ett överraskande besked om detta via mail för ett par dagar sedan. Stipendiet är med anledning av forskarstudierna och det är verkligen roligt att ett delprojekt som är under planering blir uppskattat redan i inledningsfasen. Tacksamhetens tankar går till Frans och Carl Kempe och stipendiekommittén.
Dagens Holmen AB är sprunget ur gärningarna utförda av Frans Kempe och sonen Carl och en resume av Mo och Domsjö AB fram till slutet av 1980-talet finns här.

/Lars

Lars Eliasson
Min bakgrund är både från industri- och skolvärld. Jag har arbetat med produkt- och processutveckling i trägolvsindustrin samt med teknikutbildningar på gymnasieskolan innan jag började på Skog och trä vid universitetet i Växjö 1998. Näst intill all verksamhet, vad gäller både grundutbildning och forskning, vid "Skog & trä" har ett nära förhållande med vår avnämare, träindustrin. Detta är mycket positivt och berikar både studenter och övriga.
Den grundläggande tanken bakom mitt doktorandprojekt är skapandet av en industriell verksamhet som tar hand om och genomför kapning och beredning av den sågade träråvaran till färdiga ämnen. Beredningen skall genomföras optimerat med avseende på egenskaper och ekonomi och de framställda ämnena skall ha egenskaper som kunden förväntar sig enligt sin kravspecifikation.

Forskarstudierna har medfört ett speciellt intresse för trähusindustrin. Studier har genomförts på några trähusföretag med syftet att ta reda på vad kostnaden är för att bereda virket i den virkesförbrukande trähusindustrin.

Tags: , ,

One Response to ““Nu är det jul igen””

1. Nina says:

Grattis Lars!