Värdet av skogen

12:14 pm by

Hejsan

Denna veckan har jag arbetat med att göra färdigt uppgiften vi har i Hållbart familjeskogsbruk, Att sälja skog. Jag kan lätt erkänna att jag har fått anstränga mig mer än jag är van vid för att klara uppgiften, samtidigt som man försöker förbereda sig för den första av två tentor nu i januari. Tack och lov för goda studiekamrater som hjälper till mer än man kan begära när man sitter hemma och sliter sitt hår!

En av uppgifterna i Att sälja skog var att värdera en skogsfastighet. Spännande! Roligt att göra uppgifter som har så stark anknytning till verkligheten. Men vad är egentligen värdet av skogen?

Som sagt har jag varit ordentligt stressad denna veckan och när min faster ringde på torsdagkvällen och frågade om jag skulle med och jaga hare morgonen efter så tvekade jag därför först. Men efter ett halvårs studier har jag lärt mig värdet av en paus, att göra något annat ett tag, därför tackade jag ja och 8.00 morgonen efter stod jag iförd långkalsonger och dubbla tjocka tröjor under vinterjackan och tittade på min andedräkt som rök ur munnen i minusgraderna. En timme senare, med en luzernstövare vackert skällande (sjungande) i skogen och solen som strilade in mellan tallstammarna var all tentastress, all pluggstress borta. Detta är värdet av skogen för mig, insåg jag då. 
Lugnet, tystnaden, allt det vackra är fullkomligt oersättligt och anledningen till att det skulle vara en ära att få arbeta där ute!

Så, värdet är såklart olika för oss alla. Men i fredags fick jag en bra påminnelse om vad det är för mig!

Kramar!

Share

Comments are closed.