Studiebesök och tenta

2:50 pm by

I Torsdags var jag på studiebesök med kursen Virkeslära på ett företag i Nybro som heter Kährs. För de som inte känner till företaget kan jag meddela att de tillverkar väldigt vackra och miljövänliga golv!
Först fick vi en genomgång av företagets `environmental ambassador´ Bruce Uhler. Vilken inspirerande människa. Det är fantastiskt att se hur ett företag kan utvecklas inte enbart för att tjäna mer pengar utan hur man även kan baka in ett syfte att göra världen lite bättre i företagets vision.
Inte bara det att de gör en stor del av sina inköp i närområdet (självklart enbart från FSC och PEFC-certifierade företag) utan att de även i andra delar av världen visar omsorg om miljö och människor. Exempelvis har de slutat marknadsföra golv från regnskogar tills dess att de ser att det finns garantier att råvaran kommer från ett hållbart skogsbruk.
Som första golvföretag i världen har de nu även börjat tillverka golv som är både FSC-märkt och Fairtrade märkt. Fantastiskt!

Att få följa hela kedjan från de stora, kraftiga ekstockarna vid inmätning till det färdiga golvet var otroligt intressant, de tre timmarna vi tillbringade med John Ahlgren, inköpare trä, då han visade oss runt i fabriken svischade förbi hur snabbt som helst.

I går skrev jag tenta på halva kursen Hållbart Familjeskogsbruk. Tentan var svårare än väntat men jag hoppas på det bästa. Kanske hade det känts lite bättre om jag inte hade drabbats av tidernas förkylning innan. Låg deckad hela helgen och hade fortfarande feber när jag skrev tentan. Usch.

Men idag känner jag mig något bättre och väldigt glad när jag tittar ut: SNÖ!
Äntligen… nu ska det åkas pulka!!

Share

One Response to “Studiebesök och tenta”

  1. mizingen says:

    Hej Nina! Vilken intressant Blogg du har. Nu kan jag följa dig i din utbildning. Kram Mizingen