Från skog till trägolv.

12:36 pm by Skog och trä

I fredags var vi på exkursion med Lövkursen i Hållbart familjeskogsbruk samt programstudenterna på Skogs- och träprogrammet. Vi började i i Karryd där Harald Säll förevisade masurbjörk, pyntegrönt och stängseltyper. Vi hann också med ett snabbt stopp vid byns nyuppsatta vindkraftverk. Lunchen intogs på golvföretaget Rappgos showroom i Braås. Golvföretagets vd Gustaf Rappe visade sedan runt på företaget och berättade om familjeföretagets produktion och produkter.

Skog och trä
På Skog och trä vid Linnéuniversitetet i Växjö bedriver vi forskning och utbildning. Det finns ett tjugotal forskare och ca 600 studenter knutna till vår verksamhet. Skogs- och träbloggen samlar deras röster och här kan du hitta såväl forskarbloggar som studentbloggar samlade under samma tak. Hör gärna av dig om du har någon fråga. Läs mer om verksamheten på http://lnu.se/amnen/skog-och-tra

Tags: , , , , ,

One Response to “Från skog till trägolv.”

1. Bosse says:

Roligt att höra från ert besök på Rappgo – ett företag jag missat trots att det ligger ganska nära till vår gård.