Kurs Skogsbränslekunskap

6:35 pm by

Just nu läser vi kursen Skogsbränslekunskap. Kursen ska ge studenterna insyn i hela kedjan för skogsbränsle, från skog till slutanvändning på exempelvis ett värmeverk.
I förra veckan hade vi en tvådagars träff med kursen, föreläsningar i en och en halv dag och sedan ett studiebesök på VEAB.

En av de allra roligaste sakerna med att gå den här utbildningen är nog träffarna, både intressanta föreläsningar, roliga lärare och såklart alla trevliga kompisar.
Eftersom det finns studenter från ungefär hela Sverige som går utbildningen blir det inte att man träffas så mycket mer än på träffarna, men desto roligare när man väl ses!
Det är verkligen givande att träffas ibland och utbyta erfarenheter och inse att det man själv haft svårt med har oftast flera andra också tyckt varit lite krångligt.

Första dagen på träffen pratade vi bland annat förbränning och askåterföring. Intressanta ämnen som med föreläsare som de vi hade blir fullkomligt fantastiska att lyssna på!

En sak som jag alltid, ända sedan jag började i ettan, haft svårt för i skolan är matte och siffror. Därför ser jag fortfarande lite tveksamt på uppgifter där man ska räkna och använda formler. I Skogsbränslekunskap ska vi nu göra en laboration där vi räknar ut fukthalt, värmevärde och kalorimetriskt värmevärde på ett flisprov. På träffen gick vår kontaktlärare i kursen, Daniel, igenom hur vi ska gå tillväga med laborationen och vi genomförde en räkneövning tillsammans. Det är här jag känner att det skiljer sig från tidigare matteupplevelser, dels att man förstår VARFÖR man ska räkna ut något, men kanske framförallt att man har snälla lärare som man kan fråga precis hur dumma frågor som helst. Och i slutändan visar det sig att det inte är så svårt som man egentligen tror. Så, tack Daniel och Bengt för bra beskrivningar och en trevlig träff!

Vänliga hälsningar, Nina

Ps. Har blivit godkänd på både tentan i virkeslära och hållbart… tjohooo! Ds.

Tags: , , , , , ,