Expertkompetens för hållbart träbyggande

4:32 pm by Skog och trä

Häromveckan var det dags för tvådagarskonferensen Expertkompetens för hållbart träbyggande på Linnéuniversitetet i Växjö. Den första dagen inleddes med välkomsttal av prorektor Lena Fritzen och varvades sedan med talare från såväl akademin som näringslivet. Även Martin Timell från TV4:s Äntligen hemma var på plats och pratade om sin förkärlek för trä. Dag två besökte konferensdeltagarna bland annat  Södras nya tennishall som byggs i trä, inte långt ifrån campus. De fick även en guidad tur i M-huset och en tur i LNUs trälabb.

Syftet med satsningen Expertkompetens för hållbart träbyggande, som finansieras av KK-stiftelsen, är att erbjuda utbildning inom konstruktion och träbyggnad anpassad för yrkesverksamma i branschen. Konferens i Växjö hade flera syften, dels att rapportera hur långt man kommit i planeringsarbetet, men också att fånga upp viktiga synpunkter från branschen inför. Här kan du läsa mer om projektet och dagen: Expertkompetens för hållbart träbyggande.

Du kan också se ett filmat reportage nedan:

Skog och trä
På Skog och trä vid Linnéuniversitetet i Växjö bedriver vi forskning och utbildning. Det finns ett tjugotal forskare och ca 600 studenter knutna till vår verksamhet. Skogs- och träbloggen samlar deras röster och här kan du hitta såväl forskarbloggar som studentbloggar samlade under samma tak. Hör gärna av dig om du har någon fråga. Läs mer om verksamheten på http://lnu.se/amnen/skog-och-tra

Tags: , , , , , , , ,