Snart SOMMARLOV!

8:11 am by

Tiden går fort. Nästan för fort. Känns som om det bara var ett par dagar sedan man stod i Asa, nervös och förväntansfull och undrade hur det skulle bli att börja plugga igen.

Nu är första året snart slut. Den fantastiskt roliga kursen Hållbart familjeskogsbruk är avklarad och snart ska man ha sommarlov igen för första gången på 14 år!!!

Förra veckan var ganska intensiv. Vi inledde med tenta i Hållbart kursen på måndagen. Kändes bra efteråt, man insåg att man nog faktiskt har lärt sig en hel del under året. Sedan på onsdagen var det fälttenta i samma kurs. Även om det var en psykiskt ansträngande dag så hade vi trots allt ganska kul också, som vanligt är lärarna stödjande och roliga, så man känner sig ofta ganska lugnad av dem.

Sedan var det dags för exkursion med kursen Mark, vatten och flora i skogsmark igen med Claes-Göran. Denna gången bar resan av till Öland och allt vad Solen och Vindarnas ö hade att bjuda. Vi besökte flera intressanta platser, bland annat ett naturreservat med ädellövskog, självklart Stora Alvaret och så förstås Böda Ekopark.

Jag vill tacka Claes-Göran för två jättehärliga dagar. Inte nog med att det var bra föreläsningar (och bra väder!) Claes-Göran är som ett levande uppslagsverk, så är det något man undrar så kan man räkna med att få ett bra svar!

Det var förra veckan… den här har jag ägnat åt att plugga inför fredagens tenta i Mark, vatten och flora.

Jag minns i höstas, när vi började skolan. Hur osäker jag var på om jag verkligen skulle klara av det. Allt det svåra.
Alla tentor och uppgifter, kanske skulle det bli för mycket. Jag minns att jag till slut tänkte att det här är vad jag vill, och jag tänker inte lämna den här utbildningen förrän någon talar om för mig att det inte kommer funka. Jag måste försöka, eftersom jag vill så gärna.

Just nu när jag sitter med böckerna framför mig och kanske tvivlar lite grann, bara lite, på min egen förmåga, behöver jag tänka på det igen, som den romerske filosofen sa en gång för så himla länge sedan:

Ingen vet vad han klarar av förrän han har försökt. Publilius Syrus

Så om du, precis som jag ibland tvivlar på att man kommer klara en uppgift. Försöka kostar ingenting. Det är man skyldig sig själv!

Ha en härlig sommar,

Många kramar Nina

Share

2 Responses to “Snart SOMMARLOV!”

  1. Hej Bosse!

    Hoppas fälttentan gick bra. Lite av ett eldprov det där!

    Ha en trevlig sommar.

    Mvh Nina

  2. Bosse says:

    Lycka till med tentan. Har själv min fältenta imorgon så känner igen mig.