Från Norrbotten till Småland

11:48 am by Tanja Keisu

Hej!

Mitt namn är Tanja Keisu, jag är 19 år, från midnattssol, norrsken och gränsen till Finland. En trespråkig tjej som lämnat Norrbotten för att se vad Småland har att erbjuda. Jag läser min första termin till högskoleingenjör i skog och träteknik på Campus i Växjö. Hemma i Övertorneå har skogen alltid varit en del av mitt liv, i familjen finns både jägare och skogsarbetare. Men där finns även en underbar barndom där både jag och brorsan skippat dagis helt och spenderat majoriteten av dagarna på skogsutflykter med pappa.

Jag har tio år som basketspelare i bagaget, där finns även en bok jag skrivit och en uppfylld barndomsdröm i form av ett kommersiellt flygcertifikat. Jag älskar höst, kaffe och att fundera, så är jag en jävel på att baka också!

Här ska ni få ta del av det senaste kapitlet i mitt liv, om mina äventyr på Linnéuniversitetet. Om de lärorika kurserna, exkursionerna och uppgifterna. Om de plågsamma veckorna inför tentor, om lättnaden efteråt. Om hemlängtan till de norrländska skogarna och det spännande livet som student i en ny stad långt långt bort. Om drömmen som nu står på tur, att bli högskoleingenjör i skog och träteknik.

Kram från Tanja!

Tanja Keisu