Vårtermin

9:46 am by

Julen kom och försvann lika fort. Lämnade mig förvånad över hur fort tiden går när man har roligt och kanske framförallt fullt upp.
Har lyssnat avundsjukt på kompisar som ”mest slappat” under julen. Själv känns det som att det inte var så många stunder man satt ner. Men roligt har det varit i alla fall. Och lärorikt.
Jag har lärt mig göra ostkaka, brynost och viktigast av allt… blivit lite mindre mörkrädd!

Just nu pågår studierna för fullt. Arbetar med uppgifterna i Hållbart modulen Skogens Produkter och marknader samtidigt som jag pluggar inför tentan i Lövskog och förädling.
Fascinerande hur roligt det kan vara att plugga tenta när ämnet är roligt och inspirerande. Har bland annat med mig boken Våra ädla lövträd från Skogsstyrelsens förlag i taxibilen när jag jobbar, och den läser jag verkligen gärna. Mycket trevlig och lärorik bok.

Ska bara jobba lite mer med mig själv för att bli av med den lilla självkritikern som ständigt sitter på min axel och säger elaka saker. Fick tillbaka uppgiften från sista modulen i Lövskog och förädling häromdagen. 5 fel av 100. Glad i ca 10 sek. Sitter sen med bister uppsyn i soffan vilket föranleder sambon att fråga vad som är fel. Svarar att jag hade lite fel på en uppgift. Han frågar: -Men du klarade väl den, eller behöver du göra om den? Jodå, jag klarade den. Men det känns inte bra att ha fel. Irriterande liksom. Dock väldigt mänskligt och inget jag skulle anklaga någon annan för. Bara mig själv.

Ordet vårtermin får mig att längta efter skira, ljusgröna blad och fågelsång, men jag är inte riktigt färdig med vintern än, känner jag. Känner nog ärligt talat att jag har blivit lite lurad. Var är den där snön som jag trodde skulle ligga hela vintern?
Jag och snön har ett speciellt förhållande. Den väcker barnet i mig till liv. Som förrförra vintern när alla pustade över snöskottningen medans jag skottade gångar på hela framsidan i det 50 cm tjocka snötäcket för att barnen skulle kunna släppa loss sina kaniner där. Grannen kom över för att kolla vad det egentligen var som hände. Jag såg på hans blick att han antagligen ansåg att jag just då var den konstigaste personen på hela jorden. Jag bara log glatt mot honom och skottade vidare medan han suckade, skakade på huvudet och gick.

Vi åker iallafall till Trysil den 26 januari, så snart, snart kommer jag och min älskade snö att återförenas.
Visserligen kommer jag antagligen inte åka så mycket skidor, blivit lite feg på gamla dar, däremot kommer jag åka massa pulka med barnen.
Och kanske, som förr när vi varit i Trysil med meterhög snö, kommer jag förvandlas till en liten snömullvad och gräva gångar och bygga torn och kojor över hela tomten, som en annan galning. Helt normalt beteende…
Men jag kommer ju få motion iallafall!

Share

Tags: , , , ,

2 Responses to “Vårtermin”

 1. Nina says:

  Tack så mycket för kommentaren!
  Jo, det var en spännande natt i skogen. Kul också att så många vill prata om det och verkar ställa sig positiva till min idé. Trodde nog mest att folk skulle tycka jag var konstig!

  Hoppas att jag kan leva upp till dina förväntningar i fortsättningen…

  ha det bra,

  Nina

 2. Karin A says:

  Hej Nina!
  Jag har just läst dina senaste bloggtexter – vilken natt i skogen! Det var modigt av dig. Jag tycker också mycket om din beskrivning av Tilia Cordata. Doften är underbar och liknar annan. Ser fram emot fler av dina texter i vår!
  Hälsningar
  Karin A