Skogens drottning…

11:52 am by

Älgkor släng er i väggen… Här kommer Skogens Drottning!
Det var i alla fall den känslan jag fick när jag satt i förarstolen på Rottnes F15C. Snacka om att sitta som en drottning på sin tron. Högt över alla andra svävar man fram. Nu satt ju visserligen jag inne i en verkstad, men jag kan föreställa mig hur det måste kännas att glida fram i de vackra, svenska skogarna i en F15C. Finns nog de som hade betalt pengar för den utsikten!

Just nu håller jag då på med ett projektarbete i kursen Skogsteknik.
När jag bestämde vilket ämne mitt projekt skulle ha, en jämförelse av ergonomi i två skotare med olika årsmodell blev jag först lite lätt orolig över hur jag skulle få tag i två maskiner som någon ville låta mig mäta på. Jag drog en chansning och ringde vänliga Roland Axelsson på Rottne Industri som vi varit på studiebesök hos några veckor tidigare. Den mannen upphör inte att förvåna mig med sin vänliga inställning och generösa hjälpsamhet. Dessutom verkar det som att den attityden genomsyrar hela företaget. Alla man träffar på där verkar lika vänliga och nöjda. Och hjälpsamma!
Ett stort tack också till Johan Svensson, leveransansvarig på Rottne Industri, för svar på frågor och ett vänligt bemötande.
Jag tycker det var extra roligt att Roland påpekade hur viktigt det är att industrin hjälper studenter, det är ju på så sätt den nya arbetskraften kommer ut på marknaden som erfarna istället för oerfarna. Hoppas att alla företag har den inställningen!

Så nu i måndags var jag alltså och mätte på två olika skotare, en F12 från 2000 och en F15C från 2013. Mycket intressant och det är faktiskt riktigt kul att sammanställa resultatet i rapportform.
Jag håller med vår kursansvarige Bo Dahlin om att rapporter är så smidiga, man vet precis var man kan förvänta sig att hitta det man letar efter.
Sen hoppas jag bara att jag har lyckats sammanställa det på rätt sätt. När man läser om rapportskrivning inser man att det visserligen följer en viss mall, men det finns en hel del olika varianter av den mallen.
Nåja, nu känner jag mig nöjd och ska strax skicka in den.
Det är dags att bita tag i nästa uppgift i Skogsteknik: Avverkningsplaneringen!

Share

Tags: , , , ,

Comments are closed.