Aldrig igen!

13:01 by sthalsan

Du gör om samma sak, fast du vet att det inte kommer ändra något. Du är fast i ett cirkulärt hjulspår, som du fördjupar ytterligare varje dag. Du försöker tvinga dig själv till att låta bli, att inte göra om det. Du är fullständigt medveten om vad du gör, när du gör det, ändå gör du det. För trots all besvikelse det medför, har du fortfarande en gnutta hopp kvar. En gnutta som säger, att nu har det nog blivit bättre, nu har det nog ändrat sig, fast det har det inte.

Du har dumförklarat dig själv. Det du håller på med är som att rycka upp en nysatt planta för att kolla om den växt eller pilla bort en ny sårskorpa som precis lagt sig, i tron att såret läker fortare. Eller att väga dig varje dag och förvänta dig, att du gått ner i vikt, när du vet att det enda som leder till viktnedgång är att äta mindre än du förbrukar.

Ibland kan bästa sättet att komma någon vart, att uppnå ett mål, vara att släppa taget om begäret att nå dit. Låta det som är just nu få vara så, men att undersöka vilka beteenden, som kan vara mer hjälpsamma för att nå ditt mål. När du medvetet upprepar samma beteende skapar du medvetet lidande och dåligt mående för dig. Fundera över vad du kan släppa taget om, som bara leder dig in i en återvändsgränd. Prova något annat!

board-752051__180

 

Comments are closed.