Alla dessa vanliga dagar

09:13 by sthalsan

Du vaknar, äter, går till jobbet/skolan, följer dina rutiner dagen igenom. Lägger till på dagens ”att göra lista”, får ännu mer att göra. Skyndar dig, gör allehanda saker hela dagen lång, dag efter dag. Dagar, veckor, år, göromålen avlöser varandra. När du inte gör, tänker du på allt du ska göra. Du bara lever på, men känner dig sällan levande. Livsglädjen, energin, flödet avstannar, när du fastnar i alla dina måsten, ständigt skyndar vidare till framtiden, som aldrig är här.

Det blir bättre till helgen, tänker du trött, då kommer du hinna, allt du inte ännu inte gjort. Du stannar plötsligt till, ska du använda även helgen till att leva på samma sätt som under veckorna? Varför känns det som om tiden inte räcker till? Häpet inser du, att din to-do-listor håller dig i ett strupgrepp, fast det är du själv som konstruerat dem.

Du plockar fram ett tomt papper och funderar på vad som verkligen måste göras idag, som inte kan vänta. Du inser, att det mesta inte är måsten, utan bara känns som måsten. Om du gör det viktigaste, kan du strunta i det andra. Du är fri att välja, du behöver inte göra som alla andra. Du vill äga din tid, ha tiden på din sida, ge dig tid till det som ger dig energi, glädje och får dig att känna dig verkligt levande. Du börjar med en gång och din vanliga dag visar sig bli en högst ovanlig dag, en dag du kommer minnas, för du är här medan den pågår.

mountains-984101__180

 

Comments are closed.