Att duga eller inte

10:41 by sthalsan

Du har precis skrivit ner vad du värderar som viktigt i ditt liv. Vad som verkligen har betydelse och ger mening i ditt liv. Du har upptäckt hur stor skillnaden är mellan det du värderar som sant och hur du faktiskt lever ditt liv. Det som är allra svårast för dig är att du tror på är att alla människors lika värde, men inte ditt eget. Själv känner du dig ofta ganska kass, rent av värdelös.

Ditt liv är fullt av sådana motsägelser. Du lägger t e x mycket tid på sociala medier, fast du egentligen tycker det är slöseri med tid, tillfälliga kickar, som ofta resulterar i djupa dalar av dålig mående. Du fattar, bilder ljuger, de visar inte hela sanningen, men likväl går du i fällan, låter dig förföras. För du reagerar inte rationellt, du styrs av dina känslor. Det får dig att må dåligt, för ditt liv är inte som idealet föreskriver. Det är varken glassig, glittrigt eller märkvärdigt på något sätt. Ditt liv, det du ägnar dig åt handlar snarare om jämförande, ältande, dissande och malande, negativa tankar.

Du ser obalansen. Du ser vad du väljer, du ser konsekvenserna av dina val. Tänk om du kunde välja att leva i enlighet med dina värderingar. Låta fundamenten för din existens handla om kärlek till dig själv, till andra. Odla tanken att du är rätt, duger precis som du är och bara observera tankesvadan, som påstår motsatsen, utan att reagera på den. Tänk om du kunde investera din tid i saker som ger mångfaldig avkastning istället för att ta den lätta vägen och fastna i det som glittrar.

 

 

Comments are closed.