Bota perfektionisten i dig!

10:14 by sthalsan

Det ser ut att bli en bra hårdag. Kläderna sitter som de ska. Du är förberedd på seminariet, så du kan prata felfritt. Frukosten var perfekt sammansatt, i alla fall enligt din matbibel. Du är inte stressad. Eller vänta, är du inte lite orolig, trots att du precis andats med appen, som ska göra dig mer närvarande och lycklig i nuet. Du har även läst  böcker om att våga vara operfekt och nöjd som du är. Du känner, att nu är du inte alls är lika kontrollerande som förr. Eller vänta, den sista meningen kanske bör skrivas om. När du numera försöker att inte vara perfekt, är det bara en annan yttring av perfektionism.

Trots att du insett att perfektionism är ett tröstlöst och mycket energikrävande projekt, kan du ändå inte låta bli att sträva efter den perfekta looken och det perfekta livet. Du har sett hur andra kämpar med sin perfektionism genom att lägga ut icke-perfekta bilder, men de är ju också fast. Om man är befriad från något finns det inget att bevisa. Frånvaro av något innebär närvaro av något annat.

Om du verkligen skulle frigöra dig från din perfektionistiska strävan, skulle livet förvandlas från ett förändringsprojekt till en ändlös räcka av tacksamhet. För att du är vid liv. För all skönhet som redan finns inom räckhåll för den som tar sig tid att lägga märke till den. För att det inom dig finns ett miniuniversum av intelligens och fullkomlighet ända ner på cellnivå. Varför inte kliva in och ta möjligheten att få komma hem, på riktigt?

 

Comments are closed.