Destruktiva tankar, hjälpsamma rutiner

14:14 by sthalsan

Åh vad du är trött på dig själv. Du gör om samma misstag varje dag. Du kan inte låta bli. Du har skrivit ner allt på ett papper. Du kan till exempel inte sluta jämföra dig med andra. Du kan inte sluta att hacka och säga nedlåtande saker till dig själv om dig själv. Inte heller kan du sluta klaga över hur din kropp ser ut eller hur dåligt du mår. Du är missnöjd över att du ens tänker på allt jobbigt just nu och att du till och med skrivit ner det på ett papper framför dig.

Du har fastnat i ett rutinartat, destruktivt sätt att tänka och göra, som du upprepar varje dag. Nu är du åtminstone medveten om vad du tänker, vad det leder till för slags känslor och beteende. Det vanligaste sättet som du t ex jämför dig med andra är på sociala medier. Egentligen behöver du inte titta på allt det du tittar på. Du behöver heller inte ägna en stund varje morgon till att klämma på oönskat fett på kroppen eller spegla dig från olika vinklar.

Vad behöver du göra då? När man mår dåligt och känner sig stressad kan det vara fint att ge sig själv lite tid att bara få vara. Du tänker börja dagen lite tidigare med en fin frukost, tända ljus, köpa en hyacint som doftar gott, äta utan att göra något annat och lyssna på skön julmusik. Istället för att fokusera på allt du vill undvika, går du TILL köket och börjar dagen precis som du planerat.

 

Comments are closed.