Göra eller leva livet?

12:55 by sthalsan

Ditt liv är ett projekt, fyllt med många aktiviteter av skilda slag och med relationer av skiftande slag. Det är mycket som ska skötas, fixas och underhållas. Dessutom har du höga krav på din egen utveckling både professionellt och privat. Din kalender är oftast fulltecknad. Du lägger heller till mer än att ta bort något. På söndagkvällar brukar du drabbas av en vag ångest och oro när du ser planeringen inför den kommande veckan. Visserligen en hel del roligt, det är bara så mycket, hela tiden.

Dina dagar är aktiva, du gör massor, oftast med en stresskänsla inombords. Ibland kan du känna dig avundsjuk när du ser någon som sitter på en uteservering och dricker kaffe i solen med en bok framför sig. Tänk att kunna slå sig ner i solen, känna sig ledig. Läsa en bok för sitt höga nöjes skull, inte för att du måste. Eller att ha tid att sätta sig en stund i bastun efter träningen, istället för att skynda hem och duscha samtidigt som maten värms i micron.

Det är inte klokt. Ditt liv handlar bara om görande. Du planerar visserligen in  ”varatid”, men den tiden känns mer som ett görande. Det slutar ofta med att du gör något annat än försöker vara, för det går inte att slappna av, du blir ännu mer stressad av det. Du funderar varför du har valt att göra som du gör, för det är du som väljer, som planerar, som överbelastar, eller?

to-do-list-749304__180

 

Comments are closed.