Hitta fokus och koncentration

08:22 by sthalsan

Det är helt absurt, hur du fastnar i oväsentligheter och ovidkommande tankar. Om du inte ältar, planerar du, oroar dig, dagdrömmer eller repeterar inför det som ska komma. Särskilt trött blir du på alla tankar som handlar om dig. Den utdragna långfilmen om dig själv, med dig i huvudrollen och dig själv som publik. Du tittar, granskar, värderar och bedömer det du säger, gör och tänker. Det är som en fors av tankar och känslor, utan något slut. Var är stoppknappen?

Du vill ha lugn och ro i tankarna, så att du kan koncentrera dig på det som känns viktigt och angeläget. Du bråkar med ditt huvud, försöker stänga av, men det går bara om du flyr in i något som är mer uppslukande än dina egna tankar. Det är inte särskilt hjälpsamt med roliga distraktioner, när högen av uppgifter som kräver fokus växer.

Du ger upp, lutar dig tillbaka, nyper dig i skinnet och säger, nu ska du vara här. Nu ska du vara vaken nog att se hur din hjärna gör, hur du ramlar i samma tankefällor gång på gång. Varje gång du ser mönstret, ska du andas och släppa taget, istället för att fortsätta spela filmen. Du tänker att det inte finns något du kan lösa, analysera eller räkna ut genom att fortsätta i samma hjulspår. Det enda som krävs är att du släpper taget, ett oräkneligt antal gånger. Let go! ANDAS, FOKUSERA OCH UPPLEV!

hiker-918473__180

Comments are closed.