Livspussel – är ditt liv ett pussel?

08:04 by sthalsan

Håller du på och pussla om dagarna, försöker du få tillvaron att gå ihop? Hur många bitar är det i ditt pussel, 25, 50, eller 250 bitar? Jag vet inte vem som myntade begreppet, men vill du verkligen se ditt liv som ett pussel och ha ambitionen, att få det att gå ihop? Det går inte att få ihop livet, om man ständigt har för mycket man vill/måsten att göra om dagarna. Har du familj och barn, är det även andras måsten, som du måste få under dagen. Det är nu, som du sitter där med för många små bitar, som inte riktigt vill passa ihop. Till en början kanske du skulle släppa idén om att livet är något som ska fås ihop. Istället kan du prova att tänka, att livet är en gåva, som du fått att förvalta. Varje dag är en möjlighet för dig till att välja saker som gör dig glad och  får dig att må bra, men också består av en del plikter. Håll dig fast i det som pågår nu, istället för att rusa iväg i tankarna till allt du ska göra under dagen och funderingar på om du kommer hinna allt. Dina måsten lyder inte under någon lag, det är du själv som skapat dem. Du kan säga att samhället, andra, familjen, jobbet, studierna med mera, kräver detta av dig, men det är upp till dig att välja. Ska du springa alla andras väg eller gå din egen, i din takt? Vad är det värsta som kan hända, om du inte gör/hinner lika mycket som alla andra? Enda sättet är att prova, genom att följa ditt hjärta, när du väljer. Tänk om resultatet kommer att medföra, att du blir gladare, får bättre hälsa, blir mer kreativ och en ökad koncentrationsförmåga. Släpp pusslandet, lyft blicken och börja leva!