Mental träning med hjälp av snö och blåst!

11:30 by sthalsan

Vintern har bitit sig fast! Snön har periodvis vräkt ner över oss. Upplevelsen av förträngda minnesbilder träffar mig med full kraft och förmodligen även alla andra, som färdas med cykel till jobbet/skolan. Minnet av föregående vinters alla strapatser dyker osökt upp. Oplogade vägar, sliriga cykelbanor, hjul som inte får fäste och hjärtat i halsgropen varje gång jag nästan är på väg att dra dit. Dessutom måste man riskera livet för att cykla mitt i vägbanan, i ett uppkört bildäcksspår. Nu kan jag välja att svära och kalla ner både det ena och det andra över kommunens alla snöröjare, som tydligen aldrig kör samma väg som jag gör. Jag kan ge upp, ta bilen, promenera eller ta bussen och trängas med alla våta yllevantar och sammanbitna, vinterbleka ansikten. Jag väljer att cykla!

När man cyklar i blåst och snö kan man träna mental styrketräning, sitt tålamod, sitt sätt att tänka och sin kondition. Man får rosiga kinder, frisk luft och gratis motion. Dessutom kommer man garanterat pigg till jobbet efter alla adrenalinkickar (fås genom nära falla omkull upplevelser). Det kan helt enkel bli din bästa stund på dagen. Du har forcerat hinder, tagit dig fram och nått målet. Då kan du känna dig som en VINNARE. Med den inställningen kan du sedan fortsätta hela dagen i samma anda. Tydliga målbilder kring vart du ska, hur du ska komma dit och vad du behöver göra för att lyckas. Ju mer konkret du kan vara, desto lättare blir det att göra det. Så älska vintern och se det som en utmaning! (Dubbdäck rekommenderas och känslan av att få köra hem på förhoppningsvis plogade cykelbanor är inte heller fel.)