Mindre babbel, mera samtal

07:53 by sthalsan

Många ord, meningar, lite innehåll. Du stänger av radion och internet, zoomar ut från en strid ström av ytligheter, oväsentligheter, som vill roa för stunden, men bara blir tröttsamt och stressande i längden. Du tänker på hur du själv ofta pratar på samma sätt, stannar på ytan, där orden får studsa fram och tillbaka, utan att något viktigt blir sagt, besvarat eller bevarat. I en värld av kommunikation, känns det som de goda, viktiga samtalen glöms bort. Du kan minnas sådana där samtal. Det var som om tid och rum upphörde. Känslan av att bli uppslukad, absorberad, intresserad och helt fokuserad. En upplevelse av att mötas på riktigt, att komma nära och bli sedd.

Du kan känna dig som en apelsin med ett tjockt skal, där de flesta samtalen studsar på ytan. Ibland öppnar du upp dig, tar bort en bit av ditt tjocka skal, släpper in någon till den vita hinnan, men sällan in till själva frukten, ditt hjärta, där det riktigt goda finns. Du önskar att du inte lät rädslan och oron styra dig, utan vågade lite mer.

Du känner att det är dags att komma ur ditt skal, våga ta för dig lite mer, blotta ditt hjärta och visa andra att du varken är perfekt eller helt självständig och oberoende. Det har blivit dags att prata om det som är riktigt viktigt, ta dig tid och hitta ro för de där samtalen som värmer hjärtat länge.

Comments are closed.