Ögonblicklig lycka

10:36 by sthalsan

Du borde bli bättre på att vara i nuet, men det går inget bra. Du hinner inte och tänk om du bara skulle nöja dig med hur det är just nu. Det kommer leda till att du inte kommer vidare. Du vill framåt, göra mer, uppleva mer, få mer, ha mer. Dessutom, det är mycket du vill förbättra och förändra i ditt liv, främst när det gäller dig själv person. Att bara vara nöjd med att vara, som du är just precis i den här stunden, känns fånigt. Särskilt med tanke på att du är osäker i dig själv och ofta tvivlar på om du är tillräcklig. Det måste du ändra på först, sedan kanske du kan vara mer i nuet.

Du diskuterar det hela med en vän, som i stort sett aldrig stressar. Han bara skrattar och säger, att du kommer dö frånvarande, omedveten om att du aldrig levde.

Men allt som inte är som det ska då, protesterar du missnöjt, hur ska du hinna fixa det? Han svara, att det bara är ytterligare en tanke, en illusion, som din hjärna skapar. Sedan spetsar du öronen, för han säger följande:

”Det är inget fel på dig, det bara känns så och dina känslor kommer från dina tankar. När du upptäcker att du skapar ditt eget lidande och missnöje inne i ditt huvud, då har du plötsligt ett val. Du kan släppa de negativa tankarna och på nytt konstatera att du gick i samma fälla, som många gånger förut, men det är bara tankeillusioner. När du ser hur du gör, upptäcker vart du leder dig själv, kan du släppa taget och bara vara här och nu, utan värderingar, etiketter och bedömningar. För du är helt rätt precis just nu och resten, allt du vill göra, är bara en lek, för att det roar och glädjer dig, men lyckan, den finner du bara i nuet.

children-931895__180

Comments are closed.