Otillräcklighetens bojor

09:29 by sthalsan

Varför är det så svårt att vara nöjd med sig själv? Så lätt att känna sig otillräcklig och misslyckad? Du har verkligen försökt peppa dig själv, skrivit tacksamhetsdagbok, testat mental träning och meditation. Visst, det har hjälpt, men du känner dig fortfarande otillräcklig. På senare tid har du blivit mer medveten om dina egna tankar på vad du borde vara, borde klara och borde göra, som du inte kan leva upp till. Du har börjat iaktta dem när de dyker upp, känt på känslorna de skapar, utan att göra något särskilt. Istället för att reagera och försöka ta dig bort från det jobbiga, har du börjat parkera dig mitt i den kletiga sörjan.

Du är trött på att nappa på stressen, på att springa på alla tankebollar, som din hjärna oavbrutet kastar ut. Det som är där får vara där, men du tänker inte låta det styra dig. Du har tryckt ner dig själv fler gånger än vad som borde vara möjligt under en människas livstid. Det är svårt att ändra och bryta en vana, men du behöver åtminstone inte slösa energi på att rätta till ett misstag som inte existerar eller laga något som inte är trasigt.

Varje gång otillräcklighetens garn vill fånga dig, snärja dig, kväva dig, kliver du tillbaka. Ser det när det kommer, men står fast i det du är, just nu. Du behöver inte göra något för att bevisa att du duger, du behöver inte vara speciell eller kämpa för att vara unik. Du föddes unik och du tänker ge dig själv tillåtelse att vara det istället för att efterlikna eller kopiera någon annan. Dina fingeravtryck är det enda bevis du behöver.

 

Comments are closed.