Öva och allt kommer att komma!

February 23rd, 2017 by sthalsan

Du har bestämt dig för att testa en yogaklass. Du har hört att det kan vara bra för att öka din närvaro och koncentration i nuet. Dessutom blir ju kroppen smidigare. Yogaläraren inleder med medveten andning. Du ska sitta och känna din andning. Du följer med några andetag, men börjar sedan känna att din ena fot håller på att domna. Du tänker att det är bäst att sitta still, så du inte stör de andra deltagarna genom att röra dig och kanske åstadkomma något ljud. Din fot pratar intensivt med dig, det är det enda du kan tänka på. Till slut måste du ändra sittställning i alla fall.

Nu sitter du bättre, men det börjar kännas tråkigt. Ska man inte röra på sig när man yogar? Du öppnar ögonen, kollar på klockan på väggen. Förvånat upptäcker du, att det bara passerat tre minuter av klassen, som pågår i 75 min. Du känner stressen välla fram inom dig. Är det inte meningen att man ska bli lugn och komma ner i varv? Hur ska du palla vara kvar hela klassen, det här är supertrist.

När läraren på nytt påminner om att fokusera på andningen kommer du tillbaka till nuet, upptäcker förvånat att du glömt att andas med medvetenhet. Du börjar genast tänka på hur dålig du är på att koncentrar dig. Yoga är nog inget för dig. Du behöver något som går snabbare, lättare. Du har inte tid att bara vara, här. Fast var borde du vara annars? Vart pågår ditt liv, om det inte pågår i nuet?