Redo för 2015!

08:57 by sthalsan

Nytt år, nya föresatser, löften och förändringar som ska genomföras, för nu ska du verkligen leva ett bra liv. Du har massvis med ambitioner, du vill så mycket. Du har ständiga planer på hur du ska förbättras, utvecklas och leva ett liv värt att lägga märke till. Du vill känna dig stolt och nöjd med att vara den du är och då måste du åtminstone lyckas med att vara snygg, framgångsrik, social, populär och omtyckt. Det kostar både tid, energi och massvis med möda för att lyckas uppnå alla dina krav och tidigare år har det inte gått så bra. Nu är det emellertid 2015 och inget ska hejda dig från att uppnå dina mål. Nyårsdagen får du helt enkelt räkna bort, det blev ingen joggingtur igår eller nyttig mat. Istället låg du utslagen i soffan, såg serier hela dagen, åt upp resten av en chokladkartong och beställde pizza. Dina mål, som du satt för dig själv handlar egentligen inte om att förändra något utan att göra mer av samma sak, som du strävade efter 2014. Plugga/arbeta mer effektivt, träna mer, äta bättre, träffa mer och rätt folk, våga mer och ta för dig bättre. Det här året ska inget hindra dig från att ta dig dit du vill.

Fundera en stund över om det verkligen är förändring du eftersträvar eller om det inte snarare handlar om att ha fastnat på repeat. Små förändringar är vanliga, men verklig förändring är något helt annat och inget du hittar i mainstreamfåran. En verklig förändring skulle vara att helt ändra utgångspunkt och istället för att rätta till alla fel med dig, tänka att det mesta redan är RÄTT. Ditt inre är ett mästerverk av samverkande processer, en växelverkan mellan uppbyggnad och nedbrytning. Allt inom dig förändras konstant likaså allt utanför dig, inget förblir det samma även om det kan vara svårt att uppfatta med blotta ögat. Förändring är ett oundvikligt livsvillkor. Istället för att kämpa med att rätta till fel och brister hos dig, öva dig på att släppa taget om inbillade tankar och idéer som du har om dig själv. Det kommer medföra en verklig förändring som kommer göra stor skillnad i ditt liv. När du upphör att kämpa mot dig själv, släpper dömande tankar, öppnar upp för sinnesupplevelser istället för att slaviskt följa ditt intellekt, kommer du att kunna omfamna livet med ett stort leende ja. Det är först när du fundamentalt ändrar utgångspunkt, som allt kommer komma till dig istället för att du ska jaga det. När du förstår hur viktig och värdefull du är i ditt hjärta, i din känsla, inte i ditt huvud, kommer du börja handla och agera därefter och ditt liv kommer ta en ny riktning.

(Välkommen att öva på att leva mer i dina sinnen istället för att låta intellektet förstöra för dig under vårterminen 2015 här på bloggen och på våra kurser i mindfulness. Info kommer vid terminsstart). Vi önskar att du får känna lycka, frid och vara fri från svårigheter under ditt nya år!

woman-570883__180

Comments are closed.