Så mycket motgång!

11:31 by sthalsan

Finns det någon rättvisa i universum? Du har en tung period bakom dig. Motgångarna har avlöst varandra. Ett poäng från godkänt på senaste tentan. Personen du dejtat ett tag hade plötsligt träffat någon annan. Du fick inte sommarjobbet där du jobbat förut, då man löste semestrarna internt. Dessutom har du varit tokförkyld i tre veckor och nyss ringde din pappa för att berätta, att han och mamma ska separera, eftersom hon har träffat en ny man. Du tror först inte att det är sant, dina föräldrar har alltid varit ihop. Du bryter ihop fullständigt, det här är mer än du klarar av.

När du inte orkar gråta mer, vaskar du ditt rödgråtna, svullna ansikte i kallvatten. Grina illa mot din spegelbild och frågar dig själv om det kan bli värre än så här? Du tänker i samma sekund, det kunde vara värre. Dina föräldrar ska ”bara” separera, inte försvinna bort i någon dödlig sjukdom. Du kan söka fler sommarjobb, dejta andra, satsa ordentligt på omtentan istället för att läsa i sista sekund och du känner dig nästan frisk igen.

Du inser, att trots motgångar har du ett förbaskat bra liv. Det mesta är egentligen bra, men det är en del, som inte är alls som du vill ha det. Å andra sidan finns det vissa saker du kan påverka, så du behöver inte oroa dig. När du tänker efter ordentligt behöver du inte oroa dig för det du inte kan påverka heller. Varför oroa sig för något du inte kan förändra?  Det är lättare sagt än gjort , men du ska verkligen fokusera på det du kan påverka från och med nu.

holzfigur-980784__180

 

Comments are closed.