Så var det jul…..igen

11:38 by sthalsan

Julafton, ännu ett år har gått. Det är märkligt med dessa traditioner tänker du, när ljudet från Kalle Anka hörs från bakgrunden. Kunde man inte hitta på något bättre än Kalle Anka på en av de viktigaste högtiderna? Tänk om hela svenska folket skulle ta timmen mellan 15-16 på julafton och tänka igenom året som gått istället, som ett slags bokslut. Fundera på vad man tycker är viktigt och om det är det, som man faktiskt prioriterat under det gångna året?

Tänk om man skulle komma på att man faktiskt spenderar alldeles för lite tid med dem man älskar mest, fast många säger att det är det viktigaste efter en god hälsa. Tänk om man skulle leva som om det är julafton året runt när det kommer till att sprida medmänsklighet, medkänsla, värme, generositet och glädje till andra. Att göra gott behöver inte vara förbehållet en särskild högtid i din värld, det kan praktiseras dagligen, året om.

Du minns julens magi från din barndoms jular. Det var egentligen inte julklapparna, även om de var lockande, som var det bästa. Det var snarare det faktum att hela familjen var samlad, på samma tid, i samma rum, utan distraktioner. För dig är julen närvaro tillsammas med de du älskar mest. Den här julen ska du hylla samvaro med närvaro och din intention är att ta med dig det in i ditt nya år.

Studenthälsan önskar dig en magisk jul och ett färgsprakande nytt 2016!

christmas-1079908__180