Se mer – gör mindre!

13:25 by sthalsan

Du hör sucken. Upptäcker att den kommer ifrån dig själv. Det var en djup suck fylld av trötthet. När du utforskar vidare, upptäcker du stänk av maktlöshet, men även en viss irritation och frustration. Hur är det möjligt, tänker du, att en suck kan innehålla så många olika slags känslor, att känna så mycket, utan att medvetet känna det som känns? Hade du inte lagt märke till sucken, nyfiket börja undersöka den och faktiskt försökt förstå vilka känslor den innehöll, skulle sucken stannat i din kropp, utan att nå medvetenhet i din hjärna.

När du betraktar situationen, ser vad du håller på med, förstår du sucken. Du jobbar med en ansträngande uppgift, kommer inte vidare, därav känsloexplosionen. Vanligtvis skulle du bara reagerat på känslorna, omedveten om vad som pågår. Förmodligen skulle du gått till kylskåpet och försökt hitta något att äta, kollat sociala medier eller göra något annat, mindre krävande, mer lustfyllt.

Nu ser du det precis som det är och frågar dig själv, vad behöver jag just nu, när jag kört fast? Hjälp att komma vidare, tänker du och funderar på vad finns det för möjligheter till att få hjälp alternativt, kan du hoppa vidare till en annan uppgift så länge, istället för att fly? Du väljer att jobba vidare. Du vet att det lönar sig och ofta brukar det medföra, att du hittar lösningen senare, när du fått lite distans till problemet.

magic-cube-378543__180

Comments are closed.