Ska det vara så här?

09:31 by sthalsan

Just nu känns det mesta jobbigt. Det som känns roligt väntar i framtiden, efter allt tråkigt, som måste göras. Det känns motigt att kliva ur sängen, trots att höstmörkret är i sin linda. Du känner dig omotiverad och ensam med dina negativa tankar. Du har svårt att tackla livet när det känns kravfyllt och du förväntas prestera något bra. Tankar på att ge upp, strunta i allt och dra täcket över huvudet dyker upp, men du vet, att det inte är någon lösning. Du har ett långsiktigt mål, som du vill uppnå och inget av högre värde kommer komma till dig utan ansträngning.

Fast hur jobbigt är det egentligen? Behöver du verkligen må så dåligt som du gör i sådana här situationer eller skulle du kunna ändra ditt sätt att tänka? Du inser att det inte är så smart att låta varje dag vara som en bergsbestigning utan paus. Kanske du skulle dela upp dagen i små bitar och koncentrera dig på den del du håller på med just nu.

Du bestämmer dig för att prova och plockar fram en bok av de fem, som du tänker att du måste läsa. Du väljer ett kapitel i boken som inte är så långt och bestämmer dig för att försöka koncentrera dig helt och hållet på vad kapitelet vill berätta för dig. Så fort störande tankar, distraherande impulser eller annat som får dig att tappa fokus dyker upp, ska du hålla fast vid ditt mål just nu, att stanna kvar, hålla ut, fortsätta tills du förstått vad kapitlet handlar om. Ett litet steg i taget blir många på sikt.

 

 

Comments are closed.