Sommaren är här, var är du?

16:08 by sthalsan

Semestertider stundar i vårt avlånga land och allehanda planer smids för den perfekta semestern. Du har kanske gjort upp en hel del planer för hur du vill att din sommar ska gestalta sig, där det ingår strålande sol, uppfriskande bad, gemenskap och härliga grillkvällar. När vädret, barnen, föräldrarna, släkten eller vad det nu kan vara,  inte motsvarar dina förväntningar, går luften ur dig. Allt känns bara trist, du kan inte njuta av din ledighet och du jagar desperat efter en restresa till solen, bort från allt och alla. Det kanske är dags att tänka om, när du planerar din sommar. För den är här nu, även när det regnar, barnen bråkar och släkten är som värst. Naturen i full blomning bjuder upp till dans, men du ser det inte, för du letar efter din egen bild av den perfekta sommaren. Regniga dagar kan du till exempel spela spel, rensa förråd och garderober, baka ett bröd, läsa en spännande bok, lyssna på sommarpratare, lära dig ett nytt språk, träna på gymmet, gå en promenad i regnet, ha picknick inomhus på ett äventyrsbad eller bara slappa i soffan. Unna dig tid till att bara vara, utan att behöva göra något särskilt, det kan kännas som rena lyxen. Semester behöver inte vara en prestation, där du ska se och göra så mycket som möjligt samtidigt som du är glad. Semester är en möjlighet att bara vara, andas, gå långsamt och göra det du känner för. Om du är öppen för alla möjligheter, släpper krav och bilder på hur det borde vara och bara tillåter dig att ta dagen som den är, då lever du i nuet. Unna dig en resa till nuet, till närvaro i ögonblicket och försök att stanna här en stund då och då.