Sommarlov

10:00 by sthalsan

Sol, regn, blåst, åskväder, sol. Sommarvädret i Sverige är oförutsägbart precis som livet. Det blir sällan som vi tänkt oss. Vi kan drömma om den stundande semester och kanske är semestern som bäst i våra tankar. Visionen om vackra sommarkvällar med solnedgång är filtrerad ifrån irriterande mygg och flugor. Vi ser oss själva avslappnade i hängmattan på lantstället utan störande oväsen ifrån grannens motorsåg eller ovälkomna släktingar, som bara har vägarna förbi. Resan som skulle bli årets bästa händelse, visar sig vara en katastrof. Du bor granne med värsta festgänget eller en småbarnsfamilj, vars barn bara bråkar och skriker i värmen. Vi har mycket högre förväntningar på semestern än vad vi har på årets övriga dagar. Genom våra drömmar skapar vi minnen av framtiden och när vi väl ska uppleva drömmen på riktigt, visar den sig stå slätt mot vår dröm. Om dina tankar är alltför mycket i framtiden missar du nuet. Stanna upp, sänka axlarna och ta emot sommaren, för nu är den här. Nu tar Studenthälsan semester och bloggen likaså. Vi är tillbaka i mitten av augusti igen.