Svensson, svensson

January 24th, 2014 by sthalsan

Ibland står det stilla, det verkar som du inte kommer något vart. Du gör mest samma saker varje dag och det känns som om allt upprepar sig utan någon särskild framgång. Är det här livet tänker du förskräckt, ska man bara äta, sova och jobba/plugga? I ditt inre dyker det upp fasansfulla bilder av en villa, Volvo, snoriga eller kräksjuka barn, massa plock med tvätt och en meny som består av falukorv och pasta. Du är livrädd för att hamna i Svenssonfällan och tänker att en framtid som blir på det sättet är lika med att vara levande död.

När vi har ett utifrån perspektiv på saker och ting, kan väldigt mycket te sig grått, tråkigt och trist. Skulle du kliva in i ditt eget liv igen, består de flesta dagar av en rad ljuspunkter. Du kan tänka på hur gott frukosten smakade idag, för du tog dig tid att sitta ner i lugn och ro för att äta. Du kan känna känslan i kroppen över hur skönt det var att krama den du älskar. Bara du tänker på det blir du varm i kroppen. Du kan se fram emot att få hugga tag i dina studier, som blir allt mer intressanta i takt med att dina kunskaper ökar. Du tänker längtansfullt på att vännerna ska ses ikväll och laga pizza, trots att det är en helt vanlig vardagskväll. Du minns också hur skönt det vara att jogga tidigt i morse när du var ensam med en fantastisk stjärnhimmel. Du kan skämma bort dig en stund på eftermiddagen med en kopp thé och en skönlitterär bok, trots att det är mycket att läsa just nu. Du äger du faktiskt din tid, din dag, ditt liv och frågan är vad du har fokus på? Många saker upprepar sig, återkommer varje dag, men du kan välja att uppmärksamma dem med en nybörjares blick. Att närma dig det rutinartade som om det vore första gången du utforskade det. Det finns oändligt många nyanser av grått. Vill du inte leva ett Svenssonliv handlar det om att snäppa upp valen av dina dagliga rutiner. Ansträng dig lite mer, välj bort den lättaste vägen, då kommer du få mycket mera glädje och energi i din vardag.