Tre minuter dagligen kan förändra ditt liv!

07:23 by sthalsan

Ibland känns det som du drabbas av en verklig insikt. Det är när dina skygglappar rämnar och lämnar kvar ett mer öppet sinne. När du tänker större, ser helheter istället för att grotta ner dig och fastna i ovidkommande detaljer, förstår du plötsligt essensen i existensen. I sådana stunder av klartänkthet inser du hur mycket du har att vara tacksam över. Det är mycket i ditt liv som är bra, saker som du tar för givet. Det är först när något händer, när det dyker upp svårigheter, när du får mer perspektiv på livet, som du förstår vikten av tacksamhet. 

När du fokusera på det du har, på det som fungerar istället för att sukta efter det som fattas dig, händer något. Det är omöjligt att känna rädsla och oro samtidigt som du odlar tacksamhet. När du skickar runt tacksamma tankar i blodomloppet förändrar du din kropps fysiologi på ett par sekunder.

Du vill leva ett liv i tacksamhet istället för att fastna i problemtänkande och bara se molnen, istället för den bakomliggande, klarblå himlen. Du tänker att det är övningsbart, att det inte kommer av sig själv. Du bestämmer dig för att börja varje dag med att under tre minuter tänka på saker du är tacksam för. Japp, du har bestämt dig, det ska bli din nya vana.

(Stort tack till just dig, som läser bloggen, som nu tar sommaruppehåll till mitten av augusti)./Carrington

yoga-1479576__180

 

 

Comments are closed.