Vad väljer du idag?

09:08 by sthalsan

En novembermorgon vaknar du på ett strålande humör efter en härlig dröm där allt kändes möjligt, eftersom du inte var rädd för något. Du har planerat en joggingtur före frukost, eftersom det gör dig mer fokuserad och effektiv. Först tar du en kaffe och kollar flödet i mobilen. Du fastnar för en film med en vältränad tjej, som gör armhävningar i handstående. Först känner dig inspirerad/imponerad, vilket ersätts med avundsjuka, sedan självömkan för att du är så svag, missnöje för att du inte gör något åt det, otillräcklighet för att du inte har tillräckligt med tid och motivationen. Uppgivet suckar du tungt, lägger ifrån dig mobilen. Det känns inte som du orkar jogga idag.

Vad hände? På tre minuter gick du från att vara supertaggad, fylld av självförtroende, till att sjunka ihop till ingenting. Allt gick så fort, att du inte ens märkte att det hände, för vad hade du fokus på?

Du vaknar på strålande humör, fast besluten att börja dagen med en joggingtur oavsett vädret, för det gör dig mer effektiv och fokuserad. Du ger dig ut i novembermorgonen, tankarna far iväg åt alla håll och kanter. Du lägger märke till dem, förstår att du själv producerar dem inne i ditt huvud, känner hur kroppen förändras utifrån vad du tänker. Idag väljer du att tänka på det som fyller dig med glädje och energi, medveten om att det inte finns några sanningar, bara tolkningar. Du övar stenhårt på att välja tolkningar av verkligheten som är bra för dig!

arrow-945264__180

Comments are closed.