Våga, satsa – vinn!

10:29 by sthalsan

 Tänk om någon tycker du är dum, dålig eller egoistisk för att du satsar på det du vill göra. Bäst att sluta med det och lyssna på vad alla andra tycker, för de vet ju vad som är bäst för dig, eller? Eller ännu värre, tänk om du blir ensam, utanför eller övergiven, för att du följer din dröm. Det bästa är att inte sticka ut hakan, ligga lågt och spela säkert. Tryggheten går före din dröm, för risken finns att du kommer misslyckas, vilket skulle vara katastrofalt. De du ser upp till och följer är proffs, som är bäst på det de gör. De lyckas med allt och skriver sin egen framgångssaga och så har det alltid varit för dem, eller?
Det är bara när man gör något, som man får ett resultat. Det är först när man har ett resultat, som man kan göra en utvärdering och veta, var det här en rätt och bra satsning eller var metoden jag använde riktigt kass? Om du nu inte fått det resultat du eftersträvat, så kan du gratulera dig själv till att du åtminstone kan utesluta ett sätt att göra det på, då återstår det bara xx antal sätt…Det är först när du kan stå ut med rädslan att misslyckas, som du kan få in en riktigt fullträff. För det motsatta är faktiskt också möjligt, det kan bli toppresultat direkt. Då är det bara att upprepa det igen med eventuella finjusteringar.

”Den förståndige mannen anpassar sig efter världen; den oförståndige försöker envist anpassa världen efter sig själv. Därför beror all utveckling på den oförståndige mannen.” (George Bernard Shaw). Det är okej att vara rädd, osäker och tvivla, men låt det aldrig hindra dig från att göra det du vill. Livet blir väldigt begränsande och trist om du bara ska gå på det säkra och de flesta människor vill nog ha lite spänning i vardagen om det går. Fundera över vad du verkligen skulle tycka vara spännande att göra, sätt upp ett mål och ta dig stegvis dit. Gör något lagom obehagligt varje dag och träna dig på att utstå de känslor som dyker upp. Du kan börja idag med att titta alla personer du möter i ögonen tills de vänder bort blicken. Låt dem tro vad de vill, deras tankar kan inte skada dig. Först när du vågar och satsar, kommer du få reda på vad du har att vinna.

Comments are closed.