Våga vägra!

09:41 by sthalsan

Nu räcker det, tänker du. Det får finnas gränser för hur mycket man behöver förändra och utveckla. Du är trött på att vara flexibel, ha många bollar i luften och ständigt anpassa dig till nya krav. Det finns aldrig tid till att stanna upp, stå kvar, att få njuta av skörden. Du vill göra som Ferdinand, lukta på blommor, njuta av en stjärnbeströdd november himmel, känna efter hur kaffet egentligen smakar. Du tänker, att det är dags att skapa en motståndrörelse för människor som vågar och vill stanna upp, stå kvar. För människor som vill uppleva och njuta av livet, istället för att piska sig till förändringar och förbättringar.

Du tänker inte jaga dig själv längre. Du tänker strunta i din dåliga självkänsla och att ditt självförtroende inte är på topp. Du är trött på att vara fast i berättelse om dig själv. Du behöver inte vara något särskilt för att kunna njuta av livet. Naturen med alla vackra färger, dofter och ljud lockar dig mycket mer än att gräva ner dig i din egen otillräcklighet.

Du vet vad du gillar, vad du tycker om att göra, vad som får dig att må bra, vad som gör dig glad och vilka människor du trivs ihop med. Det räcker mer än väl för dig just nu. Du tänker vara mer i nuet istället för att ägna dig åt att lösa inbillade problem, som din egen hjärna ständigt hittar på. Du tänker göra mer av det som stärker dig, mindre av det som stjälper dig. Du ska inte slösa bort mer energi på oväsentligheter. Du är tillräcklig. Du får vara som du är. Du får ägna dig åt det som ger dig mening, som gör ditt liv  värdefullt för dig, oavsett vad alla andra ägnar sig åt.

Comments are closed.