Vem vill lyssna?

08:37 by sthalsan

Du funderar på vem som verkligen orkar lyssna ordentligt, när du vill prata om något viktigt. De flesta av dina nära och kära är upptagna, stressade och på väg hela tiden. Du vet att de bryr sig, men det är sällan någon tar sig tid på riktigt och ger dig 100 % av sin uppmärksamhet. När du pratar blir du ofta avbruten. Det känns som de du pratar med, bara väntar på att själva få prata istället för att lyssna. Du vill helst inte vara likadan, men visst har du också svårt för att ta in något när du är stressad.

Du längtar efter det där riktigt goda samtalet. När man äger sin tid, inte ska vidare till något och bara kan hänga på ett fik, medan man pratar i timtals. När varje mening och ord får ta sin tid, när man inte behöver lösa eller fixa något, utan bara får lov att vara i det som sägs.

Lyssna till ditt hjärta, till din längtan att bli lyssnad på. Plocka bort oväsentligheter, som egentligen bara dödar tid och avsätt istället tid för att möta någon på riktigt med full närvaro och koncentration, som du verkligen gillar att umgås med. Goda samtal, när vi verkligen lyssnar och tar in, utan att behöva komma vidare, är som en värmande kopp thé och en skön filt när vi är småfrusna.

 

Comments are closed.