Att arbeta verksamhetsnära och inspireras vidare

15:17 by jeaaaa

 Det blev mycket tankar kring att arbeta verksamhetsnära och hur man gör det till en styrka när vi träffades för ett UX-möte i de nya lokalerna på Radix, Universitetskajen i Kalmar, igår. Anna och Tove rapporterade från nätverksträffen i Stockholm och vi hade ett förberedande möte med Emelie från Leganto-gruppen för att få ögonen på vilken typ av UX-undersökningar som kan bli aktuella där. Så kul att också få en testkoll på systemet!

Inför mötet hade vi läst Andrew Asher och Susan Millers “So You Want to Do Anthropology in Your Library? or A Practical Guide to Etnographic Research in Academic Libraries” vilken vi diskuterade och även vävde in i dagesn arbete/diskussioner i stort. Något av det vi tar med oss är hur vi ska lyckas ge UX-arbetet på UB så bra förutsättningar som möjligt, från allt vad gäller planering, tidsramar, rollfördelning osv. Vi har påbörjat resan om att formalisera detta, men vi känner att vi inte har nått fram ännu, utan har några saker som vi kan utveckla här!  Vi resonerade även kring om vi skulle kunna använda kundresan för att utvärdera våra egna undersökningar?

Mer UX-inspo kan vi kanske få från Göteborg som har instagramkontot Greppa UX (greppaux) och som nu också ska starta podd vad vi förstår! Roligt!

 

 

Comments are closed.