Digitalisering – Nu utmanas vi på riktigt!

Postat den 6th april, 2020, 09:08 av Stephan Rapp

Skolverket skriver i sitt anbudsunderlag för det framtida Rektorsprogrammet att rektorer i förskolan och skolan står inför en rad av utmaningar. En sådan utmaning är utbildningsväsendets digitalisering. När Skolverket skrev sitt anbudsunderlag var man inte medveten om den stora utmaning som snart skulle komma med den världsomfattande Corona-pandemin. Och vi ser nu att digitaliseringsutmaningen påverkar inte bara skolors arbete och arbetssätt i grunden, utan också skolans ledarskap. De flesta förskolor och grundskolor möter sina barn och elever som vanligt men gymnasier och utbildningar för vuxna på mycket kort tid övergått från reguljär utbildning till fjärr- eller distansundervisning. Detta visar att vi i Sverige har de tekniska förutsättningarna och nu använder vi dem för att förändra den pedagogiska verksamheten. Jag tycker det är imponerande att denna förändring gått att genomföra på så kort tid! Detta kommer att påverka skolors arbete även efter pandemin och vi kan räkna med att förändrade arbetssätt nu fått upp en fart som kommer att bestå även i framtiden. Det blir en utmaning för framtidens Rektorsprogram att ligga i framkant i denna utveckling!

Det här inlägget postades den april 6th, 2020, 09:08 och fylls under blogg

Kommentarer inaktiverade.