Roaa och Steffen på konferens i Tyskland

June 22nd, 2016 by

”Factories of the future” – framtidens fabriker var temat av den 49:e CIRP CMS konferensen i Stuttgart, Tyskland som Roaa och jag besökte 25-27 maj. Med den drivande bilindustrin i bakgrunden handlade förstås mycket om den senaste utvecklingen och framtidsspaningen i ”Industri 4.0”, ”Big Data” och ”digitalisering”. Förstås är träförädlande industrier fortfarande en bra bit ifrån Industri 4.0, men det gäller att hänga med och förstå de nya trenderna, speciellt inom automationsteknik, som både Roaa och jag sysslar med. För oss gav konferensen många nya intryck och idéer och vi hoppas kunna omsätta den eller den andra.

Våra egna presentationer var tyvärr samtidigt i olika block på sista dagen vilket lede till att vi inte kunde lyssna på varandra. Roaa presenterade en studie som handlade om hur råmaterial påverkar produktionsprocessen i träföretag. Jag redogjorde för min artikel om en ny affärsmodell för industriella robotar. För mig var det relativt lyckad och jag var överraskad över de många frågor som jag fick efteråt. Men det blev inte bara en del intressant diskussion men också samarbete i ett framtida projekt med en annan doktorand från KTH. Ett lyckat avslut så att säga!

1993629_IMG_0577.jpg      IMG_2459

Share

Comments are closed.