Fysik & el

Avdelningen för fysik och elektroteknik bloggar

Test av en Arduino-oxymeter

Postat den 16th June, 2020, 18:19 av Pieter Kuiper

På grund av Covid-pandemin beställde jag en oxymeter som man kunde ansluta till en Arduino. Här en video av en test där jag försöker hålla andan så länge som möjligt för att komma ner i syresättning.

Man kan mäta puls med hur mycket ljus kommer genom fingertoppen. Blodets färg ger information om syrehalten, så med två eller tre olika leds kan man bestämma syremättnaden. Det är vad MAX30101 gör.

Jag använder en pytteliten OLED-skärm så att det hela är oberoende av en dator. Sparkfun har Quiic-systemet för att koppla ihop I2C grejer, därför tog jag också deras RedBoard. Det var problem med att få den att kommunicera med min Mac så jag körde Arduino IDE på en Raspberry Pi istället. Det fanns programbibliotek och exempelprogram, man behöver inte programmera mycket.

Det här inlägget postades den June 16th, 2020, 18:19 och fylls under blogg

Comments are closed.