På söndag är det val…

18:09 by Sara Hultqvist

…och en sak är säker. Oavsett vilka partier som går segrande ur den här valrörelsen så fortsätter vi hävda att äldreomsorgen är i stort behov av politiska reformer. Äldreomsorgen är också ett område av stort samhällsintresse. Precis som barnomsorg är äldreomsorg en bärande balk i det samhälle vi känner som vårt, ett samhälle där tvåförsörjarmodellen är norm och där en välutbyggd välfärdsstat garanterar omsorg såväl i början av livsloppet som i slutet.

För att dra vårt strå till stacken har vi debatterat i såväl fackpress som i lokaltidning senaste månaden. Nedan finns länkar till ett inlägg som publicerats i Dagens Medicin och ett som finns infört i Stenungsundstidningen. Vi som vet en del om äldreomsorgen måste hjälpas åt att sprida kunskap, men också ta ställning och höja rösten när vi stöter på sådant som är fel!

https://www.dagensmedicin.se/opinion/debatt/obegripligt-att-underskoterskor-nekas-att-arbeta/

https://www.sttidningen.se/%C3%A5sikt/%C3%A4ldreomsorgen-d%C3%A4r-alla-m%C3%A5ste-kunna-trolla-1.78235828?fbclid=IwAR0I7Ui1Dk7XnGyJ0SrjGDxvHgP3MVADSoxPYB3zQX3MbanN2sEAzeX7FQQ

Hälsningar från Sara, Katarina och Magdalena

Kommentarer inaktiverade.