Varmt välkomna till bloggen Omsorg och Moral!

20:11 by Magdalena Elmersjö

Bloggen Omsorg och Moral vänder sig till alla som är intresserade av åldrande och äldreomsorg. Vi som driver bloggen heter Sara Hultqvist, Magdalena Elmersjö och Katarina Hollertz. Vi är alla tre socionomer och disputerade i socialt arbete och brinner för frågor som rör äldreomsorgens innehåll med fokus på arbetsmiljö och utbildning.

I den här bloggen delas löpande information om forskningsprojektet Moralisk stress och moraliskt aktörskap i svensk äldreomsorg. På bloggen hittar ni också olika typer av texter på temat omsorg och moral samt utbildningsunderlag som kan användas av både er som arbetar i äldreomsorgen, studenter och lärare som undervisar framtidens välfärdsarbetare i svensk äldreomsorg.

I bloggen delar vi också med oss av våra erfarenheter i rollen som forskare och samarbetspartner till utbildningsaktörer och kommuner. Vi vill på detta sätt ge både bra och dåliga exempel från forskningens praktik. Vi ser bloggen som ett forum för lärande, en sorts logg där vi synliggör svensk äldreomsorg – och forskning om svensk äldreomsorg – som den mångfacetterade och för samhället centrala verksamhet den är.

Här går att läsa mer om projektet: https://www.vr.se/swecris.html#/project/2021-01379_Forte

 

 

Kommentarer inaktiverade.