25 minusgrader, pitepalt och bibelbladiga matteböcker.

February 16th, 2013 by Tanja Keisu

Så klev jag av på stationen, där en ny termin låg framför mig. Min andra termin på Linnéuniversitetet. En resa från 25 grader kallt, motorvärmarkablar, kupévärmare och metervis med snö till ett nollgradigt, slaskigt Växjö. Jag log. Tänkte för mig själv att jag för ett år sedan aldrig kunnat tro att jag skulle hitta mig själv här i Småland. Laddad med 150 mil saknad vred jag så om nyckeln i låset och klev in i lägenheten, jag var livrädd för tystnaden och ensamheten efter en månad med närhet. Men där var jag kvar, kaffekoppen stod på köksbordet och sängen var obäddad, som om jag väntade på att jag själv skulle komma hem.

Tentan i “Grundkurs i Skogsbruk” skrevs samma vecka på fredag, den 18 januari. En bra känsla i magen, men jag har en tendens att bli så oerhört nervös. Resultatet trillade in tre veckor senare och var bättre än väntat. Jag klappade mig själv på axeln, drog en lättnadens suck och firade med äkta pitepalt och kärleken från norr.

Den 21 januari gick startskottet för kursen “Analys I”, min andra matematikkurs på universitetsnivå. En kurs som tillskillnad från “Grundläggande Matematik” passar mig. Oj så kul det är att bygga på matematiken inom ett lite mer begränsat område där jag har starka förkunskaper. Där jag har chans att utvecklas utan stora hinder. Calculus är en flerkilos-kloss skriven på engelska och jag måste säga att jag saknat det, då jag efter min utbildning till pilot på något sätt känner mig mer hemma med litteraturen på engelska. I denna kurs är dugga 1 av 3 avklarad och jag kammade hem mitt första bonuspoäng till tentan.

Den 1 februari körde ännu en kurs igång, “Ingenjörskonst”. Tre träffar varav två i dagsläget är avklarade. Även denna kurs i min smak. En blandning av matematik, fysik, bild och kryddad med en hel del kreativitet. Vid nästa och därmed den sista träffen väntar presentationer av produktutvecklingar, spännande!

Nu väntar timmar av räknande i den bibelbladiga matteboken, som jag belönar med ett killerpass på gymmet. Det är viktigt det där med kost, träning och vila för att vara skarp och kunna prestera. Kanske jag vågar se kvällens deltävling i Melodifestivalen, men med tanke på förra veckan blir det skämskudde.

Kram från Tanja!

Tags: , , , , , , , , ,