Skogs- och träprogrammet – Martina Eriksson

UPPDRAG skogsbruksplan

Tuesday, October 21st, 2014

Börjar med en bild på min fina skogsbruksplan, eller början till den iaf. Men det är fortfarande en hel del mätning kvar all göra innan den är färdig för inlämning. Men för stunden så känns det ganska bra! Namnlös

Det fantastiska med att studera på distans är att jag kan lägga upp dagarna lite som jag vill. På dagtid då barnen är vakna så tillbringar jag mycket tid med dem och kvällstid och helger så fokuserar jag på skolan. Hittills har det gått jättebra, även om det känns tungt ibland.

Så nu när jag är i full gång med att göra en skogsbruksplanen så har jag ibland en liten kompis med mig i skogen när jag mäter. Ännu är han fortfarande lite kort i rocken för att borra i träden men i framtiden blir kanske även han “skogstokig” precis som mamma. 

IMG_7507

Nu i helgen har snön gjort entré, kanske för att stanna. Så nu måste jag verkligen skynda att få klart alla mätningar nu när älgjakten är över och barnen är på dagis.

Avslutar med en bild från köksfönstret i morse. Ha det bra!IMG_7852

 

 

Ny på Skog och Träbloggen

Thursday, September 18th, 2014

Hejsan! Jag är en ny bloggare här på sidan, det ska bli jättekul att börja skriva här och dela med av mig av hur det är att studera på distans och läsa Skog och Träprogrammet. Jag kommer lägga upp bilder från träffar och skriva om vad vi egentligen gör på dagarna vi som studerar på Skog och Träprogrammet.

Men jag ska också i mitt första inlägg ge er en liten presentation.312592_10150339771924495_923358511_n

Mitt namn är Martina Eriksson, egentligen Hanna Martina Elisabeth Eriksson för att vara exakt. Jag är 24 år och bor tillsammans med min sambo och våra två barn (2år och 2månader) i en liten by som ligger ungefär 2 mil utanför Norsjö i Västerbottens inland. Från börjar kommer jag från Skellefteå vid kusten med när jag träffade min stora kärlek så hamnade jag här. När jag inte har fullt upp med skolan så pysslar jag hemma på gården, umgås med familjen eller tar med hunden ut på jakt. På gården föder vi också upp kaniner, de är nu till antalet 15 stycken och till våren kommer våra höns att flytta in och kanske en liten gris.

Nu denna höst så har jag börjat studera mitt andra år på Skog och träprogrammet och har precis kommit hem från startträffen för kurserna Skoglig planering och Skogsskötsel. Efter ett varmt och lugnt sommarlov så är det dags att ta sig i kragen och köra igång igen!

Avslutar med en bild på ett granbestånd vi besökte vid startträffen för Skogsskötsel på Tönnersjöhedens försökspark 12/9.IMG_7425