Archive for June, 2013

Mina sommardrömmar…

Monday, June 3rd, 2013

Den varmaste dagen på sommaren ska jag åka till min farfars äldsta, mörkaste granskog. Jag ska ta av mig skorna och vandra barfota under granarnas tunga tak. Låta solens starkaste strålar, måla mig med sitt ljus. Känna svalkan och styrkan i granarna och doften av skog.

Jag vill sitta tyst i min lilla båt, bara lyssna på vattnet och vinden. Känna doften av sjön, precis som när jag var liten.

Jag vill att mina barn ska få uppleva, känna känslan av att vara fri. Att få springa barfota på en sommaräng, full av humlor och fjärilar. Känna doften av nyslaget hö.

Stilla vill jag vandra över en strand, i solnedgång och dagens sista värme.

När det regnar ska jag gå till närmsta sjö. För det var det bästa jag visste när jag var liten, att bada i regnet. Vattnet känns så varmt då.

Jag hoppas innerligt att mina barn ska ta med sig mitt råd i livet. Att jag ska kunna visa dem hur enkelt allt kan vara.
Att vi inte behöver något mer än varandra och våra vackra skogar, ängar, Lindar, blommor, fjärilar, rådjur, svampar, den rena luften, vattnet, smultronen i vägkanten, daggvått gräs, solens första strålar på morgonen och de sista på kvällen, dimman över bäcken en tidig augustimorgon, picknick på en blommande äng, flugors surr och humlors brummande, skuggan av en stor ek, vindens krus på vattnets yta, att cykla så fort man kan på en grusväg, glädjen över att fylla en spann med blåbär, sena sommarkvällar med släkt och vänner, kornas råmande i fjärran, stränder, hav och sjöar, höra dragspelets melodi från parken intill just när solen är på väg ner…

Så om du vill hitta mig i sommar vet du var du ska leta. Under den stora Linden, badandes i ett ljummet sommarregn eller mitt bland blommorna på ängen.