Skogen som en hållbar resurs

12:36 pm by

Skogen är en av de främsta lösningarna på dagens klimatproblem. Genom att tillverka saker av trä kan vi binda koldioxid under flera år framöver. Ett hus byggt att trä är en koldioxidsänka under flera hundra år framöver om det förvaltas på rätt sätt i jämförelse med ett hus av betong som har släppt ut flera ton koldioxid. Jag var på skogsdag med Södra i helgen. Det känns roligt att de arbetar hårt för att utveckla nya produkter till en framtida marknad. Ett exempel på forskning som är på gång är att tillverka syntetmaterial av träfibrer och på så vis minska användningen av bomull, där barnarbete och miljöförstöring är mycket stort. Att utnyttja träfibrer på det viset är något som varit möjligt länge och som också görs men nu finns tekniken för att göra det riktigt bra.

Det känns spännande att få vara en del i den ljusa utveckling som det svenska skogsbruket har men också tufft att se hur skogen är klimatnegativ i den största delen av världen. Här har vi ett stort ansvar för utvecklingen!

//Carl

Tags: ,

Comments are closed.