Ett halvt barr är också ett barr…

12:08 pm by

Jodå, detta är jag smärtsamt medveten om.
Jag satte alltså tänderna i det “lilla” projektet laborationen i Skogsbränslekunskap idag. Glad i hågen och med spotify i bakgrunden satte jag mig för att sortera 144 gram torkad flisad grot. Hur jobbigt kan det vara?

Flisen ska sorteras i tre grupper:
Ved, kvist och bark >3 mm
Finfraktion <3mm
Barr (alla som är större än ett halvt barr)

Startade med de stora bitarna… inga större problem. Humör fortfarande på topp, det är ju lätt det här.
Två och en halv timme senare är jag smärtsamt medveten om varenda litet barr jag sorterat, och jag är dessutom inte klar! Min lista på spotify har gått tre eller fyra varv, orkar inte hålla räkningen längre och när gubben går förbi och säger någon kul kommentar muttrar jag surt och suckar tungt…

Så nu måste jag ha lunch. Får fortsätta med barren senare.

Förhoppningsvis, om ödet är vänligt, har denna uppoffring förärat mig en lugn helg i taxibilen, utan arga, för fulla eller närgångna kunder.

Ha så kul, alla ni som INTE sorterar barr.

/nina

Tags: , , , , , , , ,

One Response to “Ett halvt barr är också ett barr…”

  1. Jeanette Petersson says:

    Vet precis hur det känns. Gjorde samma sak förra året. Kämpa på 😉