Kunskap är…

9:03 am by

Kunskap är makt säger man.

Den senaste tiden har jag funderat på vad kunskap är för mig.
Ta som exempel vår kurs i skogsbränslekunskap som lider mot sitt slut. Nu, inför den stundande hemtentan, det yttersta provet på vår kunskap inom området, kan jag känna en viss tvekan till min kunskap i området. Man drabbas helt enkelt av en liten självförtroendedipp.

Men så stötte jag på en person som efter att ha frågat vad jag studerade just nu lite skämtsamt sa något i stil med `skogsbränsle… ha ha ha… typ som traktordiesel då eller…?´. Nej verkligen inte, inte alls. Långt därifrån. Och jag tror att när diskussionen var färdig ( ca 01. 30 i lördagsnatt i taxibilen) var både jag och min kund nöjda. Han för att han förstod allvaret med en kurs i skogsbränslekunskap (vi behöver mer kunskap för att kunna öka uttaget av denna miljövänliga resurs) och jag för att jag helt plötsligt insåg hur mycket jag kunde om ett ämne som för bara några månader sedan inte sa mig någonting alls.

Kunskap för mig är att förstå det man har lärt sig. Att inte bara kunna rabbla upp meningar som man lärt sig utantill, utan att verkligen ha tagit till sig informationen och att kunna använda den för att förklara för andra.

Så nu ska jag fortsätta försöka suga åt mig den sista kunskapen i ämnet innan fredagens hemtenta. Kanske lättare sagt en gjort med två galna monster i huset… Var det någon som sa att barn skulle vara trötta när de är sjuka????
Isåfall kan de komma och kolla på mina. För trötta är de iallafall inte.

Vänliga hälsningar Nina

Tags: , , , , ,

One Response to “Kunskap är…”

  1. Zara says:

    du är superduperduktig! kram mamma