Är det värt det?

09:48 by sthalsan

Dina dagar är fulltecknade, ditt liv en fullklottrad kalender. Åtminstone den närmsta tiden är fylld med de mest skiftande aktiviteter från stort till smått. Du älskar att göra mycket. Ju mer du får in på en dag, desto bättre. Du blir vad du gör, är ditt motto. Fast ibland blir det för mycket. Det känns som om ditt görande äger tiden, som om det inte längre är du som väljer. Det finns för lite mellanrum helt enkelt. För lite tid att betrakta vildgäss som flyger över himlen eller gå en planlös, avkopplande promenad och bara njuta av att få röra på kroppen.

Ibland undrar du vad som driver dig till att allt görande. Vart är du på väg, vart ska du komma och är det verkligen värt det? Sömnproblem, hjärtklappning ibland, svårt med att få i dig maten emellanåt och återkommande huvudvärk. Fast du är stark, du biter ihop, kör på, för att du har fokus och är en driven person. Om du skulle lyssna på din kropp skulle du aldrig ha kommit någon vart.

Frågan är vart har du kommit hittills? Hur mäter du din framgång och vad av allt ditt görande kommer lämna spår efter sig den dag du inte längre finns? Det är som att gå på en strand, du lämnar fotavtryck, men de försvinner lika fort igen. Kanske du kan sakta ner stegen en smula, göra lite mindre men närvara mer i det du gör, verkligen leva ditt liv medan det pågår.

time-1739629__180

 

Comments are closed.